Vora la carretera d’Esponellà a Bàscara, al marge dret del riu Fluvià, es troba el petit poble d’Orfes. Limita amb Navata, Espinavessa, Ollers, Galliners i Parets d’Empordà. La Vil·la d’Orfanis ve citada l’any 1017 en una butlla del papa Benet VIII tot i que la referència més antiga del lloc, és del 826. L’origen del nom és incert i no sembla que pugui relacionar-se amb orfes o orfenats.

El poble d’Orfes està curosament restaurat i arreglat. En els seus petits carrers hi descobrireu la calma i serenor dels pobles del Terraprim. Les cases conserven les seves antigues pedres i en aquestes hi trobem tot d’inscripcions que ens parlen del seus orígens i dels seus constructors. Tant si arribeu per Bàscara, com si ho feu per l’avinguda de plataners que us rep si veniu des de Vilert, no podeu deixar de fer-hi parada i descobrir aquest poble que queda tan inadvertit i desconegut per a molts. I quan hàgiu passejat per aquest petit nucli rural, us podeu acostar tot passejant a les ribes del Fluvià i buscar un recer o fer-hi una migdiada o una bona remullada, entre l’ombra dels arbres de ribera.

I finalment, si encara us queda temps, deixeu-vos orientar per algun veí, fins a la TIMBA d’Orfes, un indret espectacular que ofereix vistes del riu Fluvià des d’uns penya-segats i cingles força alts. Així podeu acabar la vostra vista a aquest poble i marxar amb les pulmons ben plens de natura i tradició.

Establiments a Orfes

La cuca d'Orfes

Mapa turístic

· D'interés ·

Espais que pots visitar
D'interés

Un passeig per Terraprim

· Fet com abans ·

Res com viure-ho
Fet com abans

Viu noves experiències

· Establiments ·

Planifica la teva estada
Establiments

Allotjament, restauració i activitats